Astra Film Festival 9 – 16 octombrie 2022 Sibiu

astra film festival

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura anul acesta în perioada 9-16 octombrie 2022.

Devenit un eveniment de referință la nivel național, acest festival reprezintă un eveniment cultural de excepție, fiind membru al familiei festivalurilor europene (EFFE), cu o reputație solidă, construită pe originalitatea și marea valoare a programelor sale. Timp de mai bine de un sfert de secol, Sibiul a fost locul de delimitare al cinematografiei europene și internaționale, atrăgând sute de profesioniști din industria cinematografică și mii de pasionați de documentar.

Anul acesta, Astra Film are un program plin de producții documentare incitante din toată lumea, care concurează între ele pentru premiile festivalului sau care fac parte din programe speciale, legate de realitățile actuale ale lumii. Elevii de toate vârstele, însoțiți de profesorii lor, sunt așteptați să participe la Astra Film Junior, programul care educă prin documentare, unic în România, care înregistrează în fiecare an un număr impresionant de participanți. Și ceea ce îl transformă cu adevărat într-un festival unic este prezența la Sibiu a cinematografului viitorului, cu un program de filme jucate în cinema-dom în format 360 de grade și seria de proiecție imersivă la Astra Film New Media.

În cadrul festivalului sunt pregătite sute de evenimente: proiecții și discuții cu regizorii și, în unele cazuri, cu personajele filmului, întâlniri cu nume importante din cinematografie, programe speciale pentru iubitorii de cinema, networking internațional, lansări, naționale și premierii internaționali. Sâmbătă seara, 15 octombrie, va avea loc Gala Premiilor, care va reuni toate personalitățile prezente la festival, într-un spectacol vizual inedit, în ambianța de excepție a Sălii Thalia, din Sibiu.

Programul oficial al Astra Film Festival 2022 poate vi fizionat accesand linkul: https://www.astrafilm.ro/ro/program-complet

sursa informatie – Astra Film festival – Comunicate de presa

Related posts