Brașov Sărbătorește Ziua Copilului cu Evenimente pentru Toată Familia

ziua copilului brasov 2024

Începând cu 1 iunie, Brașovul devine un adevărat oraș al copilăriei, datorită zecilor de evenimente organizate de Primăria Brașov și partenerii săi. Sub titluri precum „Jocurile copilăriei”, „Caravana poveștilor”, „Copilăria la toate vârstele” sau „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!”, micii brașoveni vor avea parte de o sărbătoare de neuitat. Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Cetățuia, Teatrul Arlechino, Piața Sf. Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul, Zoo Brașov și Centrul Civic vor găzdui diverse activități, jocuri, concursuri, spectacole și ateliere dedicate celor mici.

Programul Evenimentelor de Ziua Copilului în Brașov

Activități în Diverse Locații din Oraș

 • Cetățuia de pe Dealul Straja: „Copilăria la toate vârstele” va aduce istorie, teatru pentru copii, dans, muzică, magie și concerte. Pe 1 și 2 iunie, artiști precum Mircea Baniciu, David Balogh Quartet și Magicianul Robert Tudor vor urca pe scenă.
 • Piața Sf. Ioan: Urban Playfield va oferi activități sportive diverse, inclusiv volei, tenis, baschet, escaladă, biliard cu piciorul, badminton, șah, fotbal și multe altele.
 • Teatrul Arlechino: Caravana Poveștilor, Festivalul Internațional de Teatru pentru copii, va prezenta două piese de teatru, un atelier de construit păpuși și un spectacol de dans pe 1 iunie.
 • Grădina Zoologică Brașov: Jocurile copilăriei vor include jocuri interactive, concursuri, desene pe asfalt, povești și curiozități despre animale. Filarmonica Brașov va prezenta „Carnavalul Animalelor” cu două spectacole la orele 11:00 și 12:00.
 • Piața Sfatului: Gazda Brașov Marathon-ului, care include competiții de alergare montană pentru toate vârstele și un Treasure Hunt prin centrul orașului. Activitățile includ și pictură pe față, jocul „Povestea Liliacului” și Provocarea Literelor.
 • Sub Tâmpa: Sport Arena Streetball va reveni după mulți ani, oferind un spectacol sportiv cu 70 de echipe participante, concursuri cu premii, muzică și alte surprize.

Ateliere și Spectacole

 • Parcul Trandafirilor: JazzUp Young va organiza ateliere de pictură, muzică, dans, canto și actorie, cofinanțate de Primăria Brașov.
 • Parcul de la Lacul Noua: Festivalul copiilor mici și mari va oferi ateliere de creații handmade din creioane, licheni, flori uscate, ipsos și materiale reciclabile, plus muzică, dans și teatru pentru copii.
 • Parcul din Centrul Civic: Direcția de Asistență Socială organizează evenimentul „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!”, destinat copiilor cu dizabilități și celor aflați în situații vulnerabile, cu activități interactive și ateliere.
 • Sala Sporturilor: Campionatul Național de Cheerleading va avea loc aici.
 • Parcul de lângă Teatrul Sică Alexandrescu: Evenimentul organizat de Bulldog Club România va prezenta cei mai frumoși buldogi.

Orășelul Copiilor

Pe 2 iunie, Parcul Titulescu se va transforma în „Orășelul copiilor”, un concept care le va permite celor mici să înțeleagă mecanismul de funcționare al unui oraș. Vor explora diverse instituții administrative, de spectacol, artă și cultură, instituții de utilitate publică și întreprinderi private.

Mesajul Primarului Allen Coliban

Primarul Allen Coliban a transmis un mesaj către toți brașovenii: „Dragi brașoveni, în weekendul care vine vom sărbători unul dintre cele mai frumoase momente de peste an, Ziua Copilului. O sărbătoare nu doar pentru cei mici, ci o sărbătoare a întregii familii. Vă invit să consultați programul pregătit pentru zilele de 1 și 2 iunie și să mergeți fie la Cetățuie, fie în Parcul Titulescu, în Parcul Tractorul, în parcul din Centrul Civic, în Piața Sfatului, în Piața Sf. Ioan, în toate zonele în care există activități gândite pentru voi și pentru familiile voastre. Vă doresc să aveți un weekend plin de bucurie alături de familie, alături de copii. De Ziua Copilului, La mulți ani tuturor!”

Brașovul devine astfel un loc plin de veselie și activități dedicate celor mici, oferindu-le o Zi a Copilului de neuitat. Nu ratați ocazia de a participa la evenimentele speciale pregătite pentru întreaga familie!

Related posts