Centrul de servicii esentiale de comunicatii si tehnologia informatiei inaugurat la Sibiu

centru servicii esentiale inaugurat la Sibiu

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a inaugurat la Sibiu, Centrul de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației în prezența comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României și a autorităților județene și locale.

Noul centru dispune de echipamente performante, interconectează rețele de mare capacitate care asigură serviciile de comunicații securizate pentru beneficiari și va crește disponibilitatea serviciilor IT&C utilizate de instituțiile publice și cele din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

Centrul de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației al STS va fi, de asemenea, nod al infrastructurii Cloudului Guvernamental din România.

În contextul proceselor de digitalizare derulate la nivelul instituțiilor publice,  centrul dispune de un Data Center construit conform specificațiilor internaționale de nivel TIER III și este dotat cu echipamente IT&C și tehnologii de ultimă generație, echipamente UPS și de climatizare, săli de comunicații, fiind unul dintre cele mai moderne din țară. Infrastructura acestuia va permite implementarea unor soluții integrate de Cloud Computing, pentru a eficientiza utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul administrației publice și pentru a facilita interoperabilitatea între bazele de date ale statului.

De asemenea, în noul sediu de la Sibiu va funcționa un centru regional de instruire 112 în care operatorii STS și dispecerii din structurile de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont vor urma cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu noile funcționalități ale aplicației informatice care va fi implementată în cadrul proiectului de modernizare, prin fonduri externe, a Serviciului de urgență 112.

În centrul de la Sibiu își va desfășura activitatea personalul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu – ingineri și specialiști în telecomunicații, rețele, radiocomunicații, sisteme informatice, centre de date, precum și operatori ai Serviciului de urgență 112. Clădirea este proiectată și adaptată la noile cerințe tehnologice și este dotată cu sisteme eficiente și redundante de alimentare cu energie electrică pentru a asigura continuitatea funcționării serviciilor și în situații de urgență.

La evenimentul de inaugurare a Centrului de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației al STS au participat:
• Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României,
• Laurențiu-Dan Leoreanu, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților,
• Astrid-Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu,
• Vlad-Alexandru Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu,
• Mircea-Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu,
• Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu,
• reprezentanți ai administrației publice locale și din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale.

sursa informatie – Serviciul de Telecomunicatii Speciale – comunicate de presa

Related posts