Eminescu – omul – la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮-𝐨𝐦𝐮𝐥”, 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢

Din capitala Moldovei, în inima Ardealului!

„𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮-𝐨𝐦𝐮𝐥”, 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐥𝐛𝐚 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚

*𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐞 𝐢-𝐚𝐮 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐬̦𝐢 𝐕𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚̆𝐢 𝐌𝐢𝐜𝐥𝐞

Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia va găzdui, în perioada 21 martie-21 aprilie, expoziția „Eminescu-omul”, itinerată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Din capitala Moldovei, pentru prima dată în inima Ardealului, „Eminescu-omul” se descoperă publicului vizitator cu fiecare dintre cele peste 50 de exponate: cărți, documente, fotografii, dar și obiecte care i-au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle, bunuri culturale clasate în Tezaurul Patrimoniului Cultural Național.

Inaugurarea expoziției, organizate cu sprijinul Historic Paper Treasures&Collectibles și al Operei Naționale București, va avea loc joi, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la ora 13.00.

Cu această ocazie vor oferi detalii despre Eminescu-omul, Veronica Micle și bunurile culturale expuse, de valoare excepțională pentru umanitate, Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf al Muzeului Național al Literaturii Române Iași și prof. univ. dr. Diana Câmpan, istoric și critic literar.

Accesul în sectorul expozițional dedicat se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza biletului de intrare.

Tarife: 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți. Beneficiază de gratuitate jurnaliștii, angajații muzeelor, persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, precum și copiii sub 6 ani.

Related posts