Explorați Comorile Incunabulelor la Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal vă invită să vă alăturați unei experiențe culturale unice la deschiderea seriei expoziționale și de promovare a Incunabulelor Brukenthal, programată miercuri, 14 februarie, la ora 13.00. Locația evenimentului este una cu adevărat specială – Palatul Brukenthal, situat în Piața Mare, nr. 4.

Ce sunt Incunabulele? Incunabulele reprezintă comoara literară a primelor cărți tipărite, create înainte de 31 decembrie 1500, la începuturile erei tiparului. Unul dintre cele mai remarcabile exemple este Biblia de 42 de rânduri, tipărită în jurul anului 1455 de către Guttenberg, marcând astfel debutul tiparului cu litere mobile în Europa.

Colecția Impresionantă de Incunabule Muzeul Național Brukenthal găzduiește în cadrul Bibliotecii sale un impresionant număr de 422 de incunabule. Datele recente dezvăluie că în România există 1348 de titluri de incunabule, iar colecția Muzeului Național Brukenthal reprezintă o contribuție semnificativă, acoperind mai bine de 30% din totalul acestora în țara noastră.

Aniversarea a 207 Ani de Istorie Culturală În data de 25 februarie, Muzeul Național Brukenthal marchează o aniversare deosebită – 207 ani de la deschiderea pentru public din Piața Mare. Cu această ocazie, în perioada 7 februarie-7 martie, vă invităm să explorați istoria prin expunerea remarcabilă a Bibliei latine tipărite la Nürnberg în 1478, prezentată în Palatul Brukenthal.

Descoperiți Patrimoniul Cultural la Palatul Brukenthal Pentru iubitorii de artă și cultură, această expoziție oferă o călătorie captivantă în trecutul literar și artistic. Vă așteptăm cu entuziasm să vă alăturați evenimentului de deschidere pe 14 februarie la ora 13.00 și să vă bucurați de bogăția culturală a Muzeului Național Brukenthal.

Related posts