FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU (FITS)!

festival sibiu

Mult așteptatul Festival Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a inceput și vă propune, până pe 3 iulie, să urmăriți peste 800 de spectacole pregătite pentru public! Acestea variază de la teatru la dans, circ contemporan, conferințe și concerte, precum și multe alte evenimente speciale și întâlniri memorabile.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului susține în acest an inițiativa organizatorilor FITS, alături de asociațiile profesionale din domeniul turismului, care doresc să difuzeze în hotelurile din țară spectacolele. Reprezentațiile vor fi distribuite pe bază de abonament, pe internet sau pe wireless-ul hotelurilor din zonă, pe o perioada de 10 zile, pentru toți turiștii cazați în aceste unități din țară în timpul desfășurării evenimentului, iar fiecare spectacol va fi disponibil timp de 24 de ore.

Reprezentațiile FITS 2022 se vor desfășura, ca și în anii trecuți, în triplă dimensiune, atât într-o componentă fizică: pe scenă, în aer liber, în spații istorice, piețe publice și biserici, cât și într-o componentă online (spectacole filmate, înregistrate, adaptate special pentru mediul digital), dar și într-o componentă hibridă (în teatre și cinematografe ale spectacolelor jucate fie pe scenele festivalului, fie pe scenele din întreaga lume).

Evenimentul, ajuns la cea de-a 29-a ediție, este un prilej de sărbătoare, cu spectacole excepționale și invitați de seamă, din țări precum: Marea Britanie, Germania, Franța, SUA, Israel, Japonia, Austria, Elveția, Italia, China, Spania, Republica Moldova etc. Tema de anul acesta este frumusețea.

În acest an, la Sibiu, sunt așteptați peste 3.500 de participanți, din 75 de țări, care vor lua parte la cele peste 800 de evenimente, programate în 80 de spații de joc.

sursa informatie – Ministerul Antreprenoriatului si Turismului

Related posts