GALA VINURILOR – UN REGAL PLIN DE SAVOARE LA CASTEL SANCRAI

gala vinurilor 2023 Castel Sancrai

Centrul Cultural Castel Sâncrai a găzduit, Gala Vinurilor, cu care s-a încheiat Concursul de vinuri dedicat micilor producători, desfăşurat aici în perioada 27-28 aprilie 2023.

Organizat de Asociația Țara Vinului, Consiliul Județean Alba și Grupurile de Acțiune Locală Pe Mureș și pe Târnave și GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare, evenimentul a reunit producători de vinuri din toate cele patru podgorii ale județului Alba și se înscrie în seria evenimentelor de promovare a micilor viticultori locali, dar și a județului Alba ca regiune vitivinicolă și de turism oenologic.

În concurs au fost înscrise 67 de probe ale producătorilor locali din localitățile: Aiud, Blaj, Bucerdea Vinoasă, Ciumbrud, Cricău, Gârbova de Sebeș, Ighiu, Sântimbru, Sebeș, Țelna.

În urma jurizării, au fost acordate 18 medalii de aur, 31 medalii de argint și 10 medalii de bronz, pentru vinuri din soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Otonel, Fetească regală, Traminer Roz, Chardonnay, Riesling de Rhein, Radames, Furmint, Riesling italian, Iordovan, Pinot Griș, Neuburger, Bianca, Fetească albă, Selena, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot.

Au fost desemnate următoarele premii:

Locul I: Sauvignon Blanc 2021- Pivnița Savu, Ciumbrud

Duchess of Transylvania, Cabernet sauvignon 2022 roze

Locul II Muscat Ottonel sec 2022 – Cooperativa Agricolă Vinart, Sântimbru

Locul III Fetească Regală – demisec 2022 – Casa Traian Rusu, Ighiu

În cadrul aceleiași gale, au fost desemnate vinurile reprezentative ale județului Alba pentru anul 2023, după cum urmează:

din partea marelui producător – Jidvei SRL – Noua gamă Weinland (Fetească Regală, Sauvignon Blanc și un cupaj Roze)

din partea producătorului mijlociu – Domeniile Boieru SRL – Sauvignon Blanc

din partea micilor producători – Pivnița Savu – Sauvignon Blanc.

Related posts