Lansarea Proiectului Sibiu business agency

sibiu business agency

In data de , 29 septembrie 2022, la Consiliul Județean Sibiu, a fost lansat Sibiu Business Agency, proiect implementat de Consiliul Naționala IMM-urilor din România în parteneriat cu Consiliul JudețeanSibiu. În cadrul conferinței de lansare au participat: Florin Jianu, președinte CNIPMMR, Daniela Cîmpean, președinte Consiliu Județean Sibiu și Adrian Rada, responsabil proiect.

Sibiu Business Agency vizează dezvoltarea capacității CNIPMMR de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local prin realizarea unor politici publice care să asigure promovarea exporturilor și atragerea de investiții, dezvoltarea și îmbunătățirea parteneriatului public-privat șisprijinirea IMM-urilor prin diferite programe și strategii.

Cele mai importante activități din cadrul proiectului vor cuprinde:

– Realizarea unei strategii pentru susținerea și promovarea dezvoltării la nivel local axată pe promovarea exporturilor și atragerea de investiții în cadrul IMM-urilor

– Organizarea unei vizite de studiu în cadrul Viena Business Agency pentru a identifica modele de bună practică

– Înființarea unui birou dedicat atragerii de investiții șipromovării exporturilor în cadrul Consiliului Județean Sibiu (Sibiu Business Agency)

– Crearea unei platforme online pentru funcționarea biroului Sibiu Business Agency

“Așa cum am promis materializăm Sibiu Business Agency și contribuim la crearea unui ecosistem care urmează să se dezvolteși ale cărui consecințe le vom vedea pe viitor prin intensificarea atragerii de investitii, respectiv promovarea exportului pentrufirmele autohtone. România este într-o concurență acerbă cu întreaga lume, sunt foarte multe municipalități care își doresc șiîncearcă să atragă investiții în zonă. Astfel, prin intermediulproiectului, punem Sibiul pe harta investițională a lumii și, de asemenea, exprimăm o necesitate a Consiliului Național al IMM-urilor din România spre internaționalizare, un proces destul de dificil pe care, pas cu pas, îl dezvoltăm cu toții. Felicit ConsiliulJudețean Sibiu și structura de IMM-uri din județ pentru colaboareși ambiția pentru a mișca lucrurile, Sibiu Business Agency fiindprima agenție de atragere de investiții din România.”, a menționat Florin Jianu în cadrul conferinței de lansare.

sursa informatie CNIPMMR – comunicate de presa

Related posts