Magia iernii la Brasov – Cinema Stelarium

cinema stelarium - povestea lui mos craciun

Piața Brassaï a apărut în urma unui proiect inițiat în 2018. Ideea de a crea un nou spațiu de tip „piață” a venit în încercarea de a face orașul nostru unul cu o mobilitate urbană mai bună. Astfel, s-a decis eliminarea parcării din zona interioară a cunoscutei porțiunii „După Ziduri”. După doi ani, acest loc a apărut, pentru unii ca un șoc, dar și ca o bucurie. Și pentru că trebuia să poarte un nume i s-a spus „piața Brassaï”.

Pe numele să adevărat Gyula Halasz jr, Brassaï este un artist fotograf francez născut la Brașov pe 9 septembrie 1899.A fost supranumit „L’Oeil de Paris” (Ochiul Parisului) pentru fotografiile inconfundabile cu Parisul pe timp de noapte. 

Piața Brassaï a devenit și un loc de spectacole și concerte de mici dimensiuni.

În 2021 și 2022, aici s-au desfășurat concerte din cadrul Brașov Jazz & Blues Festival. Evident, era necesară uzitarea acestui loc și pe timp de iarnă.

Piața Brassaï creează o punte de legătură între Piața Sfatului și zona După Ziduri.

 În acest loc, va fi amplasat, special pentru sărbătorile de iarnă, Cinema Stellarium, un cort încălzit, unde vizitatorii vor putea viziona “Povestea lui Moș Crăciun – Urmărirea drumului său din Laponia până în Brașov”.

 Capacitatea Cinema Stellarium este de 75 de persoane, iar serii a câte 30 de minute vor avea loc între orele 16:30-20:00, în perioada 15-25 decembrie.

 „Miracle of Christmas Spectacular Street Visuals Stellarium – Santa Claus Track Gps” este un spectacol realizat prin proiecţii video cu tematică de Crăciun, respectiv creaţii visuals, mapping realizate cu tehnologie high-tech, sunet digital, instalaţii multimedia, videoproiectoare, ecran circular pentru proiecţie 180 grade, urmărire live traseu Moş Crăciun

sursa informatie – Primaria Municipiului Brasov – comunicate de presa

Related posts