Romania ocupa ultimul loc in ceea ce priveste digitalizarea serviciilor publice

digitalizare romania

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană pentru serviciile publice digitale și pe locul 26 din 27 pentru capitalul uman.

Indicele economiei și societății digitale (DESI 2022), care analizează progresele din sectorul digital în statele membre ale UE, a fost publicat de Comisia Europeană. România se află pe locul 27 în ierarhia DESI a statelor membre UE. După cum se poate observa, creșterea sa anuală este comparativ mai mică decât națiunile comparabile, ceea ce sugerează o lipsă de convergență.

România este în urma statelor UE în progresul digital și continuă să se confrunte cu dificultăți în serviciul public digital, în ciuda oportunităților. România nu excelează nici în social media, nici măcar cu companiile private, pentru că doar 36% dintre companiile românești folosesc social media, potrivit studiului.

Deși România are cel mai rapid internet din Europa și locul 3 în cele mai bune țări pentru munca remote în 2022, conform Momondo, digitalizarea serviciilor publice nu a evoluat conform asteptarilor.

Articol preluat de pe portalul cluj360.ro

Digital Economy and Society Index (DESI) 2022

Related posts