Romania Traditionala – Festival de traditii si obiceiuri

festival traditii si obiceiuri Alba Iulia

𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐢 𝐬̗𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̗𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐛𝐚
𝐑𝐎𝐌𝐀̂𝐍𝐈𝐀 𝐓𝐑𝐀𝐃𝐈𝐓̗𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐀̆ – 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐢 𝐬̗𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢, o marcă a Consiliului Județean Alba prin Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, este un proiect creat din dorința de a duce mai departe tradiția poporului românesc și de a valorifica cultura și datinile acestuia.
Festivalul este dedicat României autentice și va uni, în perioada 30 noiembrie – 01 decembrie, la Alba Iulia, târgul meșterilor populari, cu ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu spectacole folclorice extraordinare prin care toate provinciile românești vor fi reprezentate.
Încă de la prima ediție, meșteri populari din județul Alba, dar și din zone geografice și etnografice ale țării, vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte create de aceștia – produse de uz gospodăresc, cojocărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, confecționare măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.
Nici gastronomia tradițională nu va lipsi în aceste zile. Astfel, vor putea fi degustate bucate delicioase realizate cu multă atenție și respect față de rețetele strămoșești.
Atmosfera de sărbătoare va culmina cu spectacolul folcloric extraordinar, un adevărat „regal” tradițional susținut de soliști îndrăgiți, grupuri instrumentale, vocale și de dansuri, ce reprezintă toate regiunile istorice ale României, dar și din Republica Moldova (Bardar, Ialoveni) – Grupul „Tărăncuța”.
Vă așteptăm, în 30 noiembrie și 1 decembrie, în zona Monumentului lui Avram Iancu din Cetatea Alba Carolina, să luați parte la prima ediție a 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐢 𝐬̗𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢 – 𝐑𝐎𝐌𝐀̂𝐍𝐈𝐀 𝐓𝐑𝐀𝐃𝐈𝐓̗𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐀̆.
𝑷𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎:
𝟑𝟎 𝐍𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐
𝟏𝟐:𝟎𝟎 – 𝟐𝟎:𝟎𝟎 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐬̗𝐭𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̗𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢
𝟏𝟒:𝟎𝟎 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢
𝐒𝐏𝐄𝐂𝐓𝐀𝐂𝐎𝐋 𝐅𝐎𝐋𝐂𝐋𝐎𝐑𝐈𝐂 𝐄𝐗𝐓𝐑𝐀𝐎𝐑𝐃𝐈𝐍𝐀𝐑
𝟎𝟏 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐
𝟏𝟐:𝟎𝟎 – 𝟐𝟎:𝟎𝟎 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐬̗𝐭𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̗𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢
𝟏𝟒:𝟑𝟎 𝐒𝐏𝐄𝐂𝐓𝐀𝐂𝐎𝐋 𝐅𝐎𝐋𝐂𝐋𝐎𝐑𝐈𝐂 𝐄𝐗𝐓𝐑𝐀𝐎𝐑𝐃𝐈𝐍𝐀𝐑

sursa informatie – Consiliul Judetean Alba – comunicate de presa

Related posts