Sarbatoarea recoltei la Muzeul Astra Sibiu 9 octombrie 2022

sarbatoarea recoltei sibiu 2022

Duminică, 9 octombrie, sunteți invitați în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de Țară. Aici, în intervalul orar 10.00-16.00, vor avea loc două târguri de produse: „Conserve pentru iarnă” și „Târgul de vinuri”.
În cadrul primului eveniment, 25 de producători tradiționali vă așteaptă cu dulcețuri, siropuri, zacuscă, murături, fructe, legume și altele. Aceștia vă pot oferi și îndrumări privind pregătirea conservelor de iarnă.
La „Târgul de vinuri” vor fi prezenți 5 producători de vinuri din Podișul Transilvaniei și Țara Vrancei, cu struguri albi, roșii, must, dar și cu sortimente ca rose, Riesling Italian, Rose de Apold, Sauvingnon Blanc, Pinot Gris. Toate acestea vor putea fi degustate.

,,Prin prisma producătorilor și mai ales prin roadele muncii lor, vizitatorii vor putea să cunoască resursele locale și rețetele învățate din satele acestora de proveniență. Preparatele alese sunt în acord cu resursele disponibile în această perioadă de toamnă: varza de toamnă se taie acum de pe câmpurile pe care a început să se aștearnă bruma, oile sunt numai bune de tăiat în prag de toamnă, iar boabele de fâsoiță sunt culese în acest timp de pe vrejurile urcate pe tulăii de porumb. Sărbătoarea Recoltei este un eveniment prin care vom pune în valoare toamna ca anotimp al abundenței dar și al chibzuinței și al priceperii în a conserva cât mai bine legumele și fructele. La Sărbătoarea recoltei vom avea prilejul și să învățăm sub atenta supraveghere a meșterilor, astfel că un meșter din județul Harghita ne va învăța tainele împletirii răchitei pentru a face minunatele coșuri, foarte des folosite la depozitarea sau la transportarea fructelor sau a legumelor. Tot acum va avea loc și un atelier pentru cei mici: vor învăța cum să recunoască diferite tipuri de grăunțe și făineturi, le vor da prin sită, pregătind făină numai bună pentru aluaturi pufoase.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

sursa informatie – Primaria Sibiu – comunicate de presa

Related posts