Sibiu – Destinația Turistică a Anului 2024: Orașul Care Inspiră

sibiu, destinatia anului 2024

Sibiu, un oraș plin de farmec și istorie, a fost votat în număr mare drept „Destinația Anului 2024” în cadrul competiției organizate de Asociația Institutul pentru Orașe Vizionare și Asociația Destinația Anului. Această distincție a fost acordată în urma unei evaluări atente, atât de către public, cât și de către un juriu specializat, la Gala desfășurată marți, 21 mai, la Ateneul Român din București.

Premii și Recunoașteri

În cadrul evenimentului, Municipiul Sibiu a primit două premii importante: „Destinația Anului 2024” și „Oraș care Inspiră”. Primarul Astrid Fodor a primit aceste distincții în numele orașului, subliniind importanța acestora:

„Am preluat ca primar, în numele Sibiului, nu unul, ci două premii pentru destinația noastră turistică. Unul distinge Sibiul ca ‘Oraș care inspiră’ și pe bună dreptate, pentru că orașul nostru inspiră de 20 de ani alte destinații, prin creativitate și viața animată care atrage sute de mii de turiști în fiecare an.”

Un Pol de Atracție pentru Turiști

Sibiul a devenit un punct de referință în turismul românesc datorită diversității sale. Orașul îmbrățișează turismul cultural, turismul de eveniment, cel sportiv, de aventură și gastronomic, toate acestea contribuind la o experiență turistică de neuitat. An de an, Sibiul atrage sute de mii de turiști, fascinați de atmosfera vibrantă și oferta culturală bogată.

Colaborare și Susținere Locală

Primarul Astrid Fodor a mulțumit tuturor celor care au contribuit la aceste succese, evidențiind importanța colaborării dintre administrația locală și diversele entități implicate:

„Mulțumesc tuturor celor care ne-au votat, precum și stakeholderilor locali – instituții culturale, organizatori de evenimente, industria ospitalieră, operatorii în turism, mediul de afaceri – care au fost alături mereu de administrația locală în eforturile de a dezvolta Sibiul turistic.”

Un Eveniment de Networking de Succes

Gala de la Ateneul Român a fost, de asemenea, un prilej de networking pentru profesioniștii din industria turismului. Astrid Fodor a apreciat organizarea evenimentului, subliniind importanța acestuia pentru viitoarele inițiative de dezvoltare turistică:

„Mulțumiri organizatorilor pentru premii și felicitări pentru un eveniment reușit de networking, care ne motivează și ne responsabilizează.”

Sibiu continuă să fie un lider în turismul românesc, oferind o combinație unică de tradiție, inovație și ospitalitate. Recunoașterea ca „Destinația Anului 2024” și „Oraș care Inspiră” confirmă încă o dată poziția de top a acestui oraș pe harta turismului european. Felicitări Sibiului și tuturor celor care contribuie la dezvoltarea sa continuă!

Related posts