Sprijin pentru Agricultura Romaneasca

sprijin pentru agricultura romaneasca

Anul acesta agricultura Romaneasca va beneficia de un pachet de 500 milioane euro in cadrul „Prgramului Sprijin pentru Romania”.

„Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene și, evident, 48% din fonduri de la bugetul de stat. Are trei obiective principale: susținerea economiei pentru o creștere economică sănătoasă, realizarea coeziunii sociale și, desigur, solidaritate între generații. Consultările permanente cu mediul de afaceri în cele patru luni de guvernare ne-au semnalat în timp real problemele economice. Astfel, beneficiarii măsurilor sunt IMM-urile, marii investitori, transportatorii și distribuitorii, investițiile publice în derulare, în general economia României. 300 de milioane de euro vor fi alocați pentru a sprijini IMM-urile care se confruntă cu dificultăți din cauza efectelor generate de contextul regional. Va fi acordat un ajutor de până la 400.000 de euro per firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de peste 15% la utilități. Programul intră în vigoare de la data de 1 iunie. Investițiile reprezintă motorul creșterii economice. Avem în vedere un buget de 200 de milioane de euro pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. Vorbim de acordarea unui ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor în valoare de peste un milion de euro, cu efect important de dezvoltare regională, cu perspective de continuare. Programul intră în vigoare de la 1 mai.” – a decarat Premierul Romaniei , in cadrul unei conferinte de presa.

De masurile de sustinere a agriculturii vor beneficia IMM-urile din sectorul agricol si industria agro-alimentara si fermierii.

„Sprijin pentru agricultura României. Măsurile de susţinere a agriculturii, domeniu strategic pentru ţara noastră reprezintă un rol esenţial pentru guvern şi coaliţia de guvernare. Vor beneficia de aceste măsuri fermierii, IMM-urile din sectorul agricol şi industria agroalimentară.

Astfel, alocăm 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România. Fermierii care procesează produse agricole în ţară vor beneficia  de o primă de 10% din valoarea produselor procesate, începând cu data de 1 iunie.

300 de milioane de euro grant, capital de lucru pentru fermierii români; termen – 30 iunie, dată la care trebuie să fie încheiate contractele de finanţare”- a mai precizat Premierul Romaniei, in cadrul conferintei de presa

sursa informatii – Guvernul Romaniei – comunicate de presa

Related posts