Transilvania in topul celor mai frumoase destinatii din lume, conform Bloomberg

Transilvania este in topul destinatiilor recomandate de Bloomberg

„Ia-ți gândul de la Dracula! Transilvania, aflată în centrul României, care, da, a fost scena romanului lui Bram Stoker, merită să fie vizitată din multe alte motive în afară de castele și folclor” – spun jurnaliștii de la Bloomberg, care au inclus Transilvania în topul celor mai frumoase destinații, la nivel mondial, care merită vizitate în acest an!

Bloomberg le recomandă turiştilor să exploreze zona viticolă a Transilvaniei, cunoscută pentru fetească regală, dar și să pornească în aventură, pe traseele montane. Printre experiențele inedite, menționate în articol, se numără și safariurile pedestre prin pădure pentru a vedea urși bruni, practica purificatoare a băii cu fân, menită să stimuleze metabolismul și să elibereze toxinele din corp, dar și rugăciunile alături de călugări.

Totuși, jurnaliștii Bloomberg consideră că legendara casă a lui Dracula, Castelul Bran, rămâne obligatorie pentru cei care ajung în Transilvania, la fel ca și numeroasele biserici medievale din zonă. Tot la nivel de recomandare, sunt indicate perioadele mai puțin aglomerate, așa cum sunt lunile septembrie și octombrie, astfel încât turiștii să poate profita de vremea blândă și de culorile vibrante ale toamnei în Carpați.

În topul realizat de Boomberg, un important furnizorul global de știri și informații financiare, România se află pe poziția a 7-a, fiind precedată de Quito (Ecuador), Boston (SUA), Republica Dominicană, Aspen (SUA), Busan (Coreea de Sud) și Argentina. Articolul poate fi citit aici: https://shorturl.at/bfmI9.

sursa foto – Ministerul Economiei si Turismului, pagina facebook

Related posts