Autobuz Supraetajat : Experiență Inedită de Vizitare a Brașovului

descopera brasovul cu autobusul supra etajat

Descoperă Brașovul de la Înălțime

Începând cu sâmbătă, 22 iunie 2024, operatorul de transport RATBV introduce autobuzul supraetajat pe un traseu dedicat vizitării centrului istoric și zonei Belvedere din Brașov. Această inițiativă oferă turiștilor și brașovenilor o nouă modalitate de a explora orașul de la înălțime, combinând transportul public cu turismul cultural.

Tarife și Abonamente

Pe acest traseu sunt valabile biletele metropolitane, cu un preț de 4 lei pentru 60 de minute. Cea mai avantajoasă opțiune este abonamentul de o zi, care costă 12 lei, permițând turiștilor să urce și să coboare din autobuz pentru a vizita diverse obiective turistice și să continue călătoria cu următorul autobuz. Acest abonament include și transportul public pentru întreaga zi.

Metode de Plată

Pentru plata călătoriei pot fi utilizate toate metodele acceptate de RATBV, inclusiv portofelul electronic, bilet fizic, toate tipurile de abonamente valabile pentru transportul în Brașov, plata prin aplicația 24pay, plata cu cardul și prin SMS. Biletele cumpărate de la șoferul autobuzului costă 5 lei per călătorie.

Traseu și Stații

Traseul liniei 20B include puncte de interes major, oferind o călătorie de 18,4 km. Stațiile de oprire sunt:

  • Livada Poștei (cap de linie)
  • Piața Unirii
  • Teatrul Dramatic
  • Primărie
  • Astra (Mielul Alb)
  • Biserica Evanghelică Bartolomeu
  • Belvedere

Autobuzul va circula la intervale de 60 de minute, decapotat, oferind o vedere panoramică a orașului. Programul de circulație este de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend și sărbători legale între orele 14:00 și 21:00.

Informații și Facilități

Pe spătarul fiecărui scaun din autobuz există un cod QR care oferă informații despre obiectivele turistice de pe traseu. Turiștii pot afla detalii istorice și culturale, îmbogățindu-și experiența de vizitare.

Autobuzul supraetajat RATBV reprezintă o oportunitate unică de a descoperi Brașovul dintr-o perspectivă inedită, combinând confortul transportului public cu plăcerea turismului cultural. Nu ratați ocazia de a vă bucura de această experiență de neuitat!

Related posts