Avantajele ferestrelor cu geam termopan

Avantajele ferestrelor cu geam termopan

Principalul motiv pentru care oamenii aleg geamul termopan este imbunatatirea eficientei energetice, ele ajuta la retinerea caldurii in casa si la reducerea cantitatii de transfer de caldura prin sticla.

Acest lucru poate duce la economii importante la facturile de energie electrica, precum si la un mediu de viata mai confortabil atat in ​​anotimpurile reci cat si si cele mai calduroase.

Cum functioneaza geamul termopan?

Principiul din spatele geamurilor termopan este acela de a crea o bariera intre mediul interior si cel exterior prin prinderea unui strat izolator intre doua sau mai multe geamuri de sticla. Aceasta bariera reduce transferul de caldura si transmiterea zgomotului prin fereastra, oferind un spatiu de locuit mai eficient din punct de vedere energetic si totodata mai confortabil.

In perioadele cand temperatura este mai scazuta, ferestrele cu geam termopan ajuta la mentinerea aerului cald in interior prin reducerea pierderilor de caldura prin intermediul sticlei.

Stratul izolator de gaz/aer si optiunea de Low-E pe tipurile de sticla, lucreaza impreuna pentru a reflecta caldura inapoi in interior, mentinand o temperatura constanta si reducand nevoia de sisteme de incalzire consumatoare de energie electrica.

Atunci cand afara este cald, geamul termopan poate ajuta la mentinerea incaperii racoroase, reducand la minimum efectul de sera creat de lumina directa a soarelui care intra prin ferestrele cu un singur geam.

Reducerea zgomotului este un alt beneficiu al ferestrelor cu geam termopan.Stratul izolator dintre geamurile din sticla ajuta la reducerea transmiterii sunetului din exterior, creand un mediu de locuit linistit.

Tipuri de geamuri termopan

Exista diferite modele de geamuri termopan folosite pentru a se potrivi diferitelor nevoi si preferinte ale fiecaruit tip de client in parte.

Geam termopan transparent

Aceastea ofera o eficienta energetica imbunatatita si o reducere a zgomotului in comparatie cu ferestrele cu un doar un singur geam.

Geamul colorat

Sticla colorata reduce castigul de caldura si poate oferi un grad de intimitate din exterior.

Geamurile colorate pot contribui deasemenea si la reducerea consumului de energie in zonele cu clima calda.

Geam Low-E

Aceste modele de ferestre au un strat metalic subtire pus unul dintre geamurile de sticla, care reflecta caldura inapoi in camera si reduce transferul de caldura prin intermediul ferestrei.

Geamul termopan Low-E este foarte eficient din punct de vedere energetic si poate ajuta la minimizarea costurilor de incalzire/racire.

Geam laminat

Sticla laminata este formata din doua geamuri de sticla cu un strat de plastic sau rasina intre ele.

Acest model de sticla ofera o siguranta sporita, pentru ca este mai dificil de spart si nu se imprastie atunci cand este spart.

Geamul laminat poate oferi o mai buna reducere a zgomotului si protectie UV.

Geam triplu

Ferestrele cu geam triplu sunt realizate din trei geamuri de sticla, oferind o izolare mai buna si reducerea zgomotului fata de cele cu doua folii de sticla.

Acest strat suplimentar de sticla ofera o eficienta energetica mai mare, dar la un cost mai ridicat si poate sa nu fie necesar in unele zonele cu clima linistita.

Eficienta energetica

Atunci cand cautati sa realizati o cladire mai eficienta din punct de vedere energetic, instalarea de ferestre termopan este un aspect important care nu trebuie trecut cu vederea

Aceste ferestre ofera mai multe avantaje in ceea ce priveste eficienta energetica, contribuind in acest fel la reducerea consumului de energie, minimizarea emisiilor de gaze cu efect de sera si la optimizarea folosirii luminii naturale.

Related posts