Cetate din Transilvania pe primul loc in topul recenziilor Google

alba carolina recenzia de aur 2023

O cetate din Transilvania a obtinut „recenzia de Aur 2023” din partea Google Maps, clsandu-se peste alte obiective din Romania, precum Cetatea Oradea sau Castelul Peles.

Este vorba despre Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia.

Obiectul turistic Cetatea Alba Carolina, a obtinut nota 4.8 din 5.

Este o mare bucurie pentru Alba Iulia să primească această distincție din partea Google, cu atât mai mult cu cât Cetatea Noastră a primit cea mai mare notă (4,8 din 5) dintre toate obiectivele turistice câștigătoare, clasându-se peste Castelul Peleș sau Cetatea Oradea și la egalitate cu Palatul Culturii din Iași.
Dincolo de nota în sine, râmân aprecierile excelente ale zecilor de mii de turiști care ne vizitează, un motiv în plus să dezvoltăm turistic Alba Iulia, pentru că asta înseamnă nu doar vizibilitate, înseamnă resurse importante pentru economia locală (unități de cazare, restaurante, localuri și alte afaceri conexe), dar și fonduri suplimentare la bugetul orașului.
Vă asigur că voi face în continuare tot ceea ce este necesar pentru a rezolva, rând pe rând, problemele municipiului și pentru a face din Alba Iulia un loc mai bun pentru albaiulieni și cei care ne vizitează.

a precizat Gabriel Plesa, primarul Municipiului Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina

Una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți de tip Vauban din Europa este fortificația bastionară din Alba Iulia. Această impresionantă construcție a fost edificată în perioada Imperiului Habsburgic, între anii 1714 și 1738, după planurile elaborate de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti. Scopul acestei cetăți era să devină principalul bastion defensiv al Transilvaniei, fiind ridicată cu aplicarea celor mai avansate metode de fortificare ale epocii, fiind inspirată de inovațiile dezvoltate de mareșalul Vauban, renumitul arhitect militar francez.

Configurația fortificației includea funcții atât în sistemul de apărare împotriva amenințărilor turcești, cât și în consolidarea dominației habsburgice asupra teritoriilor cucerite. Cetatea bastionară, înconjurată de trei rânduri de fortificații, adopta forma unui heptagon neregulat, cu cele șapte bastioane oferindu-i o conturare de tip stelat.

Accesul în incinta cetății era asigurat prin șase porți, fiecare dintre ele fiind împodobită cu statui și reliefuri artistice. Din cele șase porți, trei erau orientate către oraș, în timp ce celelalte trei se deschideau către câmpul de instrucție.

Related posts