Sibiul in topul oraselor din Europa

sibiul in top forbes

Sibiul a fost inclus de catre celebra publicatie Forbes, in topul celor mai frumoase orase din Europa.

Sibiul a mai fost inclus de catre publicatia Forbes in topul celor mai idilice orase in 2008, topul oraselor de vizitat in 2020 si 2021.

In acest an publicatia a intocmit un top al oraselor europene mici dar pline de farmec. Si in acest top orasul Sibiu a fost inclus, alaturi de alte orase din Europa, precum: Kseky Krumlo-, Cehia, Ericeria-Portugalia, Bolsena-Italia, Hall-Austria, Ronda-Spania, Stara Lubovna-Slovacia, Cochem-Germania, Bibury-Anglia, Reine-Norvegia, Bonifacio-Franta.

Cei de la Forbes, descriu orasul Sibiul astfel:

Fostă Capitală Europeană a Culturii, orașul transilvănean Sibiu este cunoscut pentru arhitectura sa germanică din centrul vechi al orașului, o moștenire a coloniștilor sași din secolul al XII-lea. Zidurile medievale, turnurile și piețele centrului istoric, înscrise în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt bine păstrate. Una dintre atracțiile principale este Podul Minciunilor din fontă, numit astfel din cauza legendelor care-l înconjoară, inclusiv legenda conform căreia era adesea traversat de către îndrăgostiți care își făceau promisiuni mărețe unul altuia și apoi erau aruncați de pe pod atunci când acele promisiuni se dovedeau a fi false.

Related posts