Destinatia Colinele Transilvaniei recunoscuta ca destinatie ecoturistica

colinele transilvaniei destinatie ecoturistica

Destinatia Colinele Transilvaniei a fost recunoscuta de catre Ministerul Turismului, ca destinatie ecoturistica.

Destinatia Colinele Transilvaniei, cuprinde:

  • trei judete
  • peste 260.000 de hectare de arii naturale protejate
  • 44 de comunități care oferă experiențe de suflet pentru turiștii români și străini.
  • Biserici fortificate, situri UNESCO
  • case săsești tradiționale renovate și transformate în pensiuni,
  • 600 de kilometri de trasee turistice marcate, pentru drumeție sau cicloturism, într-un peisaj natural pe care oamenii l-au menținut aici de sute de ani.

Acestea sunt câteva dintre atributele Colinelor Transilvaniei, noua destinație ecoturistică care a primit certificarea de la Ministerul Turismului.

Certificarea, obținută în urma unui proces de evaluare, recunoaște “dezvoltarea destinației Colinele Transilvaniei pe principii durabile” și va putea fi folosită în promovarea experiențelor turistice în zonă pe o perioadă de trei ani.

Turiștii revin în Colinele Transilvaniei pentru cultura și tradițiile locale, care includ și o gastronomie bogată, precum și pentru vacanțe active în mijlocul naturii.

În ultimii cinci ani procentul celor care vin în zonă de mai multe ori pe an a crescut de 4 ori, iar durata vizitelor de peste 3 nopți s-a dublat. Astfel operatorii locali de turism, care promovează standarde ridicate, sunt încurajați să continue, iar comunitățile recunosc valoarea naturii și a obiceiurilor pe care le păstrează.

Certificarea destinațiilor de ecoturism în România este realizată de Ministerul Turismului, https://turism.gov.ro/…/desemnarea-destinatiilor…/ pentru a promova zone în care se dezvoltă un turism sustenabil, bazat pe valori ale ariilor naturale protejate și ale comunităților locale. În prezent există alte trei destinații certificate în țara noastră, alături de Colinele Transilvaniei, și anume Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism, Tara Dornelor și Eco Maramureș.

Colinele Transilvaniei este o iniţiativă a: Mioritics , Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu (Visit Sibiu County), WWF Romania , Fundatia Adept Transilvania, Mihai Eminescu Trust, GAL Dealurile Tarnavelor, GAL Microregiunea Hârtibaciu, GAL Podisul Mediasului, GAL Asociaţia Transilvană Braşov Nord și Stiftung Kirchenburgen / Fundatia Biserici Fortificate.

Parteneriatul este susținut de 44 UAT-uri și de Consiliile Județene Sibiu, Mureș și Brașov.

Dezvoltarea destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei este finanțata prin intermediul programului „Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinațiilor de Ecoturism din România”, un program comun al Romanian-American Foundation și Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány și coordonată de Asociația de Ecoturism din România Descoperă Eco-România

Mai multe info pe pagina https://www.colinele-transilvaniei.ro/

Related posts