𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐚 𝐨𝐛𝐭𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐍𝐑𝐑 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞

ambulator spital recuperare Cluj

Proiectul Consiliului Județean Cluj care vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare a fost aprobat pentru finanțare din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘝𝘰𝘳𝘣𝘪𝘮 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘰 𝘯𝘰𝘶𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘦𝘳𝘢𝘮𝘣𝘶𝘳𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘮 𝘳𝘦𝘶𝘴𝘪𝘵 𝘴𝘢 𝘰 𝘰𝘣𝘵𝘪𝘯𝘦𝘮. 𝘗𝘳𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦𝘪𝘢 𝘷𝘰𝘮 𝘢𝘤𝘩𝘪𝘻𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘚𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘥𝘦 𝘙𝘦𝘤𝘶𝘱𝘦𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘢𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘶𝘭𝘵𝘪𝘮𝘢 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢𝘵𝘪𝘦. 𝘉𝘢𝘯𝘪𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪 𝘯𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘧𝘪 𝘥𝘦 𝘶𝘯 𝘳𝘦𝘢𝘭 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴 𝘪𝘯 𝘢𝘵𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘰𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵, 𝘢𝘤𝘦𝘭𝘢 𝘥𝘦 𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘪 𝘭𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘪 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘶𝘪 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘳𝘦, 𝘥𝘪𝘢𝘨𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪𝘤 𝘴𝘪 𝘵𝘳𝘢𝘵𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘢𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘦 𝘢𝘥𝘳𝘦𝘴𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘈𝘮𝘣𝘶𝘭𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦.”
Valoarea totală a proiectului este de 26.505.702 lei, cu TVA inclus.
Printre dotările preconizate a fi cumpărate se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente, de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea a numeroase leziuni ori boli grave, un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde și un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale.
De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru tratamentul disfagiei, un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

sursa informatie – Consiliul Judetean Cluj – comunicate de presa

Related posts