Consiliul judetean Cluj schimba integral gazonul de pe Cluj Arena

cluj arena

Consiliul Județean Cluj va schimba în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. Cu această ocazie va fi înlocuit și sistemul de încălzire a gazonului, cu unul nou, performant.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj „𝘋𝘶𝘱𝘢 11 𝘢𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘪𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘯𝘴𝘢, 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘵𝘦𝘳𝘦𝘯𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘱𝘦 𝘊𝘭𝘶𝘫 𝘈𝘳𝘦𝘯𝘢 𝘢 𝘨𝘢𝘻𝘥𝘶𝘪𝘵 𝘤𝘶 𝘴𝘶𝘤𝘤𝘦𝘴 𝘴𝘶𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘦𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘴𝘪 𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦, 𝘷𝘰𝘮 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘶𝘯 𝘨𝘢𝘻𝘰𝘯 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵 𝘯𝘰𝘶, 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘶𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘳𝘢, 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘦𝘨𝘢𝘵𝘪𝘳𝘦𝘢 𝘊𝘢𝘮𝘱𝘪𝘰𝘯𝘢𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘍𝘰𝘵𝘣𝘢𝘭 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘛𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘵 𝘥𝘪𝘯 𝘪𝘶𝘯𝘪𝘦 2023. 𝘝𝘪𝘪𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢𝘧𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘫𝘰𝘤 𝘷𝘢 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤𝘪 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘯𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘱𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘥𝘪𝘰𝘯𝘶𝘭 𝘊𝘍𝘙-𝘶𝘭𝘶𝘪”.
Înlocuirea gazonului este prevăzută a se realiza în perioada martie-aprilie 2023, când condițiile atmosferice permit desfășurarea unor astfel de lucrări. De asemenea, pentru a afecta cât mai puțin programul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Consiliul Județean intenționează ca lucrările să se suprapună cu pauza competițională de două săptămâni din Liga 1.
Lucrările efective de înlocuire a gazonului vor dura maxim 30 de zile.
În ceea ce privește criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la prețul cel mai scăzut, cu o pondere de 80%, și timpul de realizare a lucrărilor – 20%.
Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

sursa informatie – Consiliul judetean Cluj – comunicate de presa

Related posts