In Alba se construieste o fabrica care va produce motoare pentru masini electrice

motoare electrice pentru Mercedes construite in Alba

În județul Alba, la Sebeș, a fost pusă astăzi piatra de temelie a primei capacități de producție a unităților de antrenare electrică ce vor echipa noua generație de Mercedes EQ, modele complet electrice. Evenimentul de astăzi este mai mult decât o nouă investiție, reprezentând evoluția economiei locale către electrificare și către noile tehnologii, județul Alba făcând acest pas în viitor alături de unul dintre cele mai mari și apreciate branduri la nivel mondial. La eveniment a fost prezent și Nicolae Ciucă, Premierul României, alături de membri ai Guvernului.

Realizarea acestei investiții a fost posibilă datorită parteneriatului onest dintre investitor, Consiliul Județean Alba, Primăria Sebeș și autoritățile centrale. Realizarea noii fabrici la Sebeș confirmă importanța județului Alba în lanțul de producție mondial al marilor firme din domeniul automotive, garantând o dezvoltare durabilă și o perspectivă sigură a locurilor de muncă din această zonă.

„Decizia de a continua investițiile la Sebeș, într-o nouă unitate de producție care va realiza elemente pentru vehiculele complet electrice confirmă valoarea resursei umane din județul Alba și importanța sistemului de învățământ dual, pe care județul Alba l-a promovat în ultimii 10 ani. Evenimentul de astăzi este cea mai bună dovadă că strategiile Consiliului Județean Alba converg cu cele ale mediului investițional și că împreună ne adaptăm la viitor. Vom continua să fim un partener de încredere atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru administrația centrală și vom continua să facem tot ce ține de noi pentru a genera dezvoltare și progres în Alba. Ne dorim să facem acest lucru pentru că o merită fiecare familie, fiecare om din județul Alba, care trebuie să aibă aici condițiile care să-i permită să se dezvolte material și spiritual și să nu-și mai dorească să plece din județ sau din țară.” – a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba la ceremonia de astăzi.

Istoria prezenței Mercedes în Alba începe în 1995, când UM Cugir producea primele roți dințate pentru Mercedes. Ulterior, se formează la Cugir o societate mixtă, româno-germană, cărei și Consiliul Județean Alba i-a pus la dispoziție 4 hectare de teren, producția acesteia dezvoltându-se și diversificându-se. În 2009 se ia decizia înființării fabricii de cutii de viteze de la Sebeș care, până astăzi, a produs 1 milion de cutii de viteză, exportate pe tot mapamondul, aproape fiecare a 2-a mașină Mercedes produsă în ultimii ani fiind echipată cu o cutie de viteze fabricată în județul Alba.

sursa informatie – Consiliul judetean Alba comunicate de presa

Related posts