Saschiz165 – Descopera Colinele Transilvaniei

descopera saschiz

Personalități proeminente ale comunității săsești din zonă, precum directorul școlii și preotul evanghelic, au deținut în trecut casa, care a suferit numeroase modificări în secolul al XIX-lea și a fost restaurată între 2018 și 2020. Centrul de închiriere, construit pe două nivele în secolul al XIX-lea și amplasat în uscătorul de hamei, își păstrează anumite funcții originale.

Saschiz165 ofera servicii de cazare si rent a bike. Pentru date de contact si tarife, accesati pagina oficiala a casei Saschiz165

Saschiz165 este un punct bun de plecare pentru turistii care doresc sa descopere Colinele Transilvaniei cu peisajele de vis si mostenirea istorica de exceptie a acestei zone.

Saschizul este un sat pitoresc situat în județul Mureș, regiunea Transilvania, România. Cunoscut pentru frumusețea sa naturală și arhitectura tradițională, Saschizul este o destinație turistică populară și important centru cultural.

Satul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO datorită păstrării arhitecturii sale tradiționale și a istoriei sale bogate. Casele din Saschiz sunt construite din lemn și au un stil arhitectural specific zonei, cu acoperișuri înalte și geamuri mici. În plus, satul are o biserică fortificată impresionantă, construită în secolul al XV-lea, care este o atracție turistică populară și a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1999.

Saschizul este o destinație turistică populară, iar mulți turiști vizitează satul pentru a se bucura de frumusețea sa naturală și pentru a explora arhitectura tradițională. De asemenea, satul este un important centru cultural, cu numeroase festivaluri și evenimente organizate pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai importante evenimente este Festivalul de Artă Medievală, care are loc în fiecare vară și care aduce împreună artiști și meșteșugari din întreaga lume.

Saschizul este, de asemenea, renumit pentru gastronomia sa.

Descopera Saschiz si Colinele Transilvaniei.

Related posts