Foamea și poftele scad dacă ai un balon gastric? Iată ce trebuie să știi

Foamea și poftele scad dacă ai un balon gastric? Iată ce trebuie să știi

Pierderea în greutate poate fi o călătorie plină de provocări și întrebări, mai ales atunci când ai de-a face cu foamea și poftele. Pentru persoanele cu un balon gastric, gestionarea apetitului alimentar este esențială pentru a avea succes în obiectivele legate de scădere în greutate. În acest articol vom discuta despre ceea ce trebuie să știi despre gestionarea apetitului și a poftelor de mâncare, în contextul procedurii de plasare a unui balon gastric.

Înțelegerea senzației de foame și a poftelor alimentare

Foamea este răspunsul fiziologic al organismului la nevoia de hrană. Este un semnal natural și sănătos care ne spune când trebuie să mâncăm. Pe de altă parte, poftele sunt adesea cauzate de factori psihologici, cum ar fi stresul, plictiseala sau emoțiile. Pofta poate duce la supraalimentare, care în cele din urmă poate împiedica eforturile tale de slăbire.

Cum poate ajuta un balon gastric

Un balon gastric este o procedură de slăbire nechirurgicală care implică plasarea unui balon în stomac pentru a ajuta la reducerea poftei de mâncare și la limitarea aportului de alimente. Acest dispozitiv medical ocupă spațiu în stomac, creând o senzație de sațietate, care poate ajuta oamenii să mănânce porții mai mici și să facă alegeri alimentare mai sănătoase.

Sfaturi pentru gestionarea apetitului și a poftelor cu un balon gastric

  • Rămâi hidratat: consumul de apă pe tot parcursul zilei poate ajuta la reducerea senzației de foame și a poftelor de mâncare. Încearca să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi pentru a te menține hidratat.
  • Alege alimente bogate în fibre: alimentele ce abundă în fibre te pot ajuta să te simți sătul pentru perioade mai lungi, reducând probabilitatea de a avea pofte. Câteva exemple de alimente bogate în fibre includ cerealele integrale, fructele și legumele.
  • Mănâncă mese mai mici și mai frecvente: în loc de trei mese mari, poți mânca mese mai mici și mai dese, pe parcursul zilei. Acest lucru poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea apetitului și la limitarea probabilității de a mânca în exces.
  • Planifică, din timp: planificarea atentă și pregătirea meselor și gustărilor sănătoase în avans pot ajuta la prevenirea alegerilor alimentare impulsive și la scăderea probabilității de apariție a poftelor.
  • Caută sprijin: a avea un sistem de sprijin, cum ar fi un profesionist din domeniul sănătății, un membru al familiei sau un prieten, poate fi benefic pentru gestionarea poftei de mâncare. Aceștia pot oferi încurajare, verificare și sfaturi utile pentru a rămâne pe drumul cel bun, cu obiective clare de pierdere în greutate.

În concluzie, gestionarea apetitului și a poftelor este esențială pentru persoanele cu un balon gastric care se află într-un astfel de demers de slăbire. Rămânând hidratați, alegând alimente bogate în fibre, mâncând mese mai mici și mai frecvente, planificând din timp și căutând sprijin, oamenii pot gestiona cu succes pofta de mâncare și își pot atinge obiectivele de scădere în greutate. Amintiți-vă, pierderea în greutate este o călătorie și este nevoie de timp și efort pentru a obține succesul!

Vrei să începi acum procesul acesta? Dacă ai vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani și ai un IMC (indice de masă corporală) mai mare de 27, programul Allurion este o opțiune potrivită! Programează acum o consultație și află totul despre balonul gastric Allurion.

Sursa foto: Allurion

Related posts