Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania are loc la Sibiu

turneu tenis sibiu 2023

Cel mai important turneu de tenis masculin din Circuitul ATP Challenger din România are loc la Sibiu în perioada 17-24 septembrie. Cea de-a XII-a ediție a turneului internațional de tenis ATP – BCR Sibiu Open se va desfășura la Tenis Club Pamira, este organizată de Asociația Club Sportiv Tenis Club Pamira și cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2023.

Un număr record de peste 15 jucători prezenți pe tablourile de simplu și dublu ale turneului de Grand Slam de la US Open vin de la New York la Sibiu. Doi foști deținători ai trofeului Sibiu Open, Stefano Travaglia și Nerman Fatic precum și doi finaliști revin la Sibiu în 2023. De asemenea, în turneul ATP Challenger de la Sibiu vor mai evolua Damir Dzumhur (Bosnia) – finalist la Sibiu Open în 2022, jucător ce a ocupat locul 23 în clasamentul ATP și Federico Delbonis (Argentina) aflat pe locul 33 în clasamentul mondial în 2021, cu 34 de participări pe tablourile principale ale turneelor de Grand Șlam. Un alt finalist la Sibiu Open care va fi prezent și anul acesta pe tabloul principal este olandezul Jelle Sels.

Marea finală BCR Sibiu Open de duminică, 24 septembrie 2023, va fi transmisă în direct de Digi Sport.

În afara turneului, organizatorii au pregătit și alte evenimente sportive, în scopul implicării cât mai multor categorii de participanți, de toate vârstele și toate nivelele de joc, la diferite competiții:

• Turneul BCR Sibiu Open pentru copii și amatori care a avut loc în perioada 8-10 Septembrie 2023 cu tablouri de concurs pentru nivele de amatori 4-5 (începători), respectiv 7-8 masculin și feminin (avansați) precum și tablouri de concurs pentru copii la categoriile de vârstă 11-12 ani și 13-14 ani.

• Turneul Sibienilor care are loc 10-13 septembrie 2023 – turneu Open dedicat tuturor jucătorilor sibieni, ajuns la cea de-a 4-a ediție și care oferă posibilitatea celui mai bun jucător sibian să participe la turneul BCR Sibiu Open în tabloul de calificări

• Turneul jucătorilor români care va avea loc în perioada 13-16 septembrie 2023 – turneu Open dedicat tuturor jucătorilor români și care oferă același premiu special câștigătorului – calificarea la BCR Sibiu Open pe tabloul de calificări. Turneul de calificări este programat să înceapă duminică 17 septembrie 2023.

• BCR SIBIU OPEN KIDS DAY care va avea loc în data de 16 septembrie 2023, – activități din mai multe sporturi: tenis, fotbal, baschet, tenis de masă. Copiii vor putea participa la ateliere de educație financiară asigurate de trainerii BCR și la ateliere de pictură și activități artistice. Cei mici au la dispoziție și un loc de joacă cu tobogane și curse cu obstacole. Intrarea este liberă!

Mai multe detalii puteți găsi pe: www.sibiuopen.com

Related posts