Cetatea Ciceului, inclusă în PNRR

Cetatea Ciceu

Cetatea Cieului de la Ciceu-Corabia, a fost inclusă recent în lista celor 30 de cetăți ce fac parte din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR

O veste bună primită în Săptămâna Mare, Cetatea Cieului de la Ciceu-Corabia, a fost inclusă recent în lista celor 30 de cetăți ce fac parte din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR, în cadrul celor 12 rute turistice/culturale, la ruta – Ruta Cetăților. Acesta a îndeplinit criteriile de fiinanțare cu suma de 30.000 euro într-un proiect cu titlul „Digitalizarea valorilor aferente, marcarea și semnalizarea în cadrul rutei cetăților a Cetății Ciceului”. Unul dintre siturile arheologice cercetate intens după anii 90 de către echipe diferite de specialiști ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, sprijiniți mereu de către principalul beneficiar, Primăria Ciceu-Mihăiești, revine astfel în prim plan. Ținutul Ciceului cu o bogăție aparte în vestigii istorice și arheologice are șansa acum de a fi promovat la nivel național fiind doar unul din proiectele de promovare a zonei ce urmează a fi implementate.

Cetatea Ciceu este o fortificație medievală situată în localitatea Ciceu, județul Bistrița-Năsăud, România. Ea este amplasată pe un deal, într-o poziție strategică, oferind o vedere panoramică asupra văii Someșului.

Construcția cetății a început în secolul al XIII-lea și a fost finalizată în secolul al XIV-lea. Ea a fost construită din piatră și cărămidă și avea o formă ovală, cu ziduri masive și patru turnuri. Cetatea a fost folosită ca refugiu și ca punct de observație de către locuitorii din împrejurimi în timpul invaziilor tătarilor și turcilor.

În prezent, cetatea este în ruină, dar încă mai păstrează elemente impresionante de arhitectură medievală și a devenit un obiectiv turistic important în zonă.

Related posts